TikTok рекламa

TikTok е популярна платформа, която позволява на потребителите да създават и споделят кратки видеоклипове. Няма как да не сте чували за нея! След като доби рекордна популярност за по-малко от две години, TikTok се превърна в изключително подходяща платформа за създаване на реклами и споделяне на съдържание. И разбираме защо!

 

Основното предимство на платформата е създаването на добра възможност за популяризиране и разпознаваемост на бранда – потребителите са силно ангажирани под формата на предизвикателства и различни по вид игри. Интересното съдържание достига много близо до потребителите и те не остават с впечатлението, че гледат реклама, а клип, създаден точно за тях.

 

Именно затова е изключително важно съдържанието да е поднесено по правилния начин, да се изготви стратегия, чрез която максимално добре да се сподели мисията на бранда и предимствата на продуктите. Качественият анализ е ключът за успешната TikTok реклама. 

 

Обогатяването на предварителния план е с приоритет, тъй като трендовете в платформата се изменят много бързо. Затова работата е динамична и постоянният мониторинг е задължителен. Но това не е предизвикателство за нас!

 

Важно уточнение е, че TikTok рекламите все още не са достъпни за българския пазар, а от платформата споделят, че причината за това е регистрираните българи са под 1 млн. души (според информация от края на 2022-ра година). Въпреки това, са чудесен канал за развитие на компании в други държави. Например Румъния, Турция, голяма част от Европа, Америка и Азия, разбира се.

Предимства

Защо TikTok

 

Основното предимство на тик ток рекламите (към първото тримесечие на 2023 г.) все още е изключително ниската цена за реклама. В сравнение с Facebook например, цената за 1000 показвания е около 4 пъти по-ниска. Но освен това, платформата бива предпочитан рекламен канал и по други причини, а именно:

 • Видео съдържанието е едно от най-предпочитаните за потребителите. Mожете да предадете много повече информация по лек начин, без потребителите просто да скролнат и да пропуснат да я видят
 • Influencer маркетинг стратегии – сътрудничество с известни личности, които създават полезно и интересно съдържание за вашия бизнес. Iзключително много се подпомага social proof-а, когато потребителите видят известна личност, която използва вашите продукти
 • Можете да достигнете дори до по-младата аудитория бързо и лесно. TikTok е на първо място по предпочитан акаунт сред младите потребители (НО! не само) и ако продуктът ви е подходящ за тази аудитория – платформата е точно за вас
 • Получавате възможност да оптимизирате вашите видеоклипове с подходящи хаштагове. Имате много по-широк обхват на търсене
 • Можете да създавате забавни видеоклипове, които бързо да станат вайръл и да популяризират бранда ви органично. Това е най-лесният и достъпен начин за достигане до повече потребители, важно е единствено да се следят трендовете
 • Богат избор от типове реклами (можете да разширите обхвата си на търсене)
tiktok ads
Приложение

За какви бизнеси е подходяща TikTok реклама

TikTok предлага уникална възможност на различните бизнеси да се ангажират с голяма и нарастваща аудитория по креативен и автентичен начин. Чрез използване на функциите на платформата и създаване на ангажиращо съдържание, брандовете могат да изградят информираност за марката, да стимулират продажбите и да се утвърдят като лидери в своята индустрия

За никого не е тайна, че с TikTok реклама може да уловите по-млада аудитория от населението, която би се ангажирала със съдържанието на вашия бранд, респективно от продуктите и услугите, които предлагате. За всеки бизнес е необходимо да се изследва индивидуално необходимостта от социално присъствие в TikTok, но за някои това е задължително условие:

 • Бизнеси в сферата на бюти индустрията 
 • Бизнеси, свързани с хранене, ресторантьорство, готвене 
 • Бизнеси, свързани със здравословно хранене, тренировки и фитнес 
 • Бизнеси, свързани с музикалната индустрия
 • Хора и компании, които предлагат курсове или обучения
 • Компании, работещи в сферата на интериорния дизайн
 • Автомобилната индустрия (видеата с автомобили са в ТОП 3 гледани видеа от мъжката аудитория)

Въпреки, че TikTok все още не предлага реклама в България, то не се колебайте да създадете профил на своя бизнес още сега, когато няма рекламодатели и органичното достигане на видеата е повече от 20%. Какво по-хубаво от безплатен трафик?

 

А ако имате въпроси как да регистрирате своя акаунт или се чудите какви са полезните практики при създаване на видео съдържание на TikTok – не се колебайте да се свържете с нашия екип, за да ви споделим добрите практики.

Заедно

Защо да ни се доверите?

За нашите експерти е изключително важно винаги да следят тенденциите в TikTok пространството, да наблюдават потребителското поведение и да създават специфични стратегии, тъй като рекламирането в платформата е много по-различно от останалите канали (Facebook ads, Google Ads, Email Marketing).

 

Опитът ни е резултат от редица обучения в тази област, което ни позволява да представяме не само качествени услуги, но и индивидуални решения за всеки бизнес. Заедно ще достигнем не само до целевата ви аудитория, но и ще ви изградим стабилно име в онлайн пространството и запомнящо се присъствие в TikTok платформата.

 

В принципите ни на работа е изключително важно да работим прозрачно. В репортите, които изготвяме, описваме етапите, през които преминава всяка задача, за да сте информирани за всяко наше действие. Спокойствието ви е приоритет за нас – изграждаме доверие чрез ясна комуникация, прозрачни работни процеси и разбира се, постигнати резултати.

 

За екипна ни е важна комбинацията от експертиза, креативност и стратегическо мислене. Именно благодарение на тях – управлението на TikTok рекламите за експертите ни не е просто работа, а страст. Предоставяме цялостно и професионално обслужване, осигурявайки не само услуга – но и партньорство, за постигането на вашите маркетингови цели!

 

Не се колебайте! За нас е важно да покажем на потребителите не просто какво предлагате, а кои сте, защо сте важни и всичко, което все още е неизказано. Тъй като сте много повече от име! 

 

Очакваме ви!

дигитална агенция advantage

Клиенти, с които се гордеем

STP Esthetic
SENSE Детски център
Ethics Body Sculpting
Fish Invest
unique nails
flagsbg-logo
Simply Beauty
Kolie.bg
makeup.bg
TouchMyHair
Profi Credit
Kadenas
Touch Menu
My Lingerie by Provoke
Vivian Cosmetics
MAXA
TexSystems
Skin Win
Go Sport
Srebro-bg