5 дек 2023

Топ 10 коледни реклами на всички времена

Новини

Декември е тук, а вашето коледно настроение къде е? Ако все още се бави, вместо да гледате за 8475895-ти път “Сам вкъщи”, имаме по-добра идея - стоплете душата си с нашия топ 10 с коледни реклами. 

Спотовете, които някои големи брандове пускат по това време на годината, често приличат на късометражни филми с интересен сюжет, филмови звезди и раздиращи сърчицата на зрителите емоции в целия спектър. 

Подбрахме десет примера за въздействащи коледни реклами, с които празничното настроение ще ви завладее, а може да ви дойдат и интересни идеи за вашите собствени кампании.

10. Yellow Pages

В класическия спот от 1992 година малко момче се опитва да целуне момиче под имела, но не може да я достигне. И тук на помощ идва указателят. Кратко, точно, ясно и запомнящо се.

Watch on YouTube

9. Coca-Cola

Любимата безалкохолна напитка на мнозина стопля сърцата по света всяка година с красивите си реклами, но за нашата класация решихме да изберем спота от 2023 година. 

Дори да не сте любители на кафявото газирано питие, посланието на рекламата е страхотно и изключително релевантно в света, който живеем, раздиран от войни и природни катаклизми. Коледа е време за сплотеност, споделеност и щедрост. 

Watch on YouTube

8. M&S

Изключително сладка реклама на Marks & Spencer от 2017, в която очарователното мече Падингтън обърква крадец с Дядо Коледа и преобръща живота му с добрината и сандвичите си с желе.

Watch on YouTube

7. Waitrose

Ето това е коледното парти, на което искаме да бъдем! Приятели, хубава храна,  напитки и Греъм Нортън - какво повече му трябва на човек? Дори ток не ви е нужен.

Watch on YouTube

6. Lidl

Главният герой в тазгодишната коледна реклама на Lidl е един…енот. Като цяло одухотворените предмети и животните са често срещан елемент в празничните спотове и в повечето случаи наистина са забавни. 

Тук емоцията обаче е друга. И вие пуснахте поне една сълза, нали? Признайте си!

Watch on YouTube

5. Sainsbury

За съжаление и тази година на различни места по света ще има хора, които ще посрещнат своите празници във война. 

Рекламата на британската търговска верига Sainsbury от 2014 година е силно напомняне за това, че всички сме хора със своите нужди и близки, които ни обичат. Можем да бъдем човечни един към друг дори да сме от два враждуващи лагера. 2023 е новата 1914. 

Watch on YouTube

4. El Gordo - Spain’s Christmas State Lottery

Испанската коледна лотария е голямо събитие за местните, а в рекламата от 2016 виждаме как цяло село празнува с една възрастна жена, която си мисли, че я е спечелила. 

Накрая остава да се замислим кое е по-важното - да спечелим 4 милиона евро или да бъдем заедно с хората, които ни обичат? 

Watch on YouTube

3. H&M

Нищо не извиква по-силно коледния дух от Ейдриън Броуди в униформа на кондуктор в режисираната от Уес Андерсън реклама на модния гигант H&M. 

Спотът е решен в типичните за неговите филми пастелни цветове и леко абсурдни случки, вплитащи в продукциите му магичния дух, който всички търсим по Коледа. Наслада за очите и то не само заради мистър Броуди…

Watch on YouTube

2. Ikea

Стига сме ревали, време е да се посмеем благодарение на Ikea.

Симпатично семейство седи в дневната си, когато прeдметите около тях оживяват и започват да ги критикуват колко мизерен е домът им. Само че го правят в grime версия, което прави цялото нещо наистина забавно. Определено една различна коледна реклама!

Watch on YouTube

1. John Lewis

Рекламистите твърдят, че треската по интересните коледни спотове е стартирана именно от веригата John Lewis и това е причината за силното британско присъствие в класацията ни. 

За търговците на Острова коледните реклами имат същото значение, каквото имат Superbowl спотовете за американците. 

Всяка година от повече от десетилетие от John Lewis разтопяват зрителите с коледните си реклами и всъщност ни беше изключително трудно да изберем коя да включим в нашия топ 10. 

Спотът от 2018 с Елтън Джон заслужава да бъде споменат, но днес завършваме с този от 2011, където едно дете чака Коледа с нетърпение, а накрая пак посягаме към кърпичките. 

Watch on YouTube